taalspelletjes en rebussen in gezelschapsspel droedelzak

Inhoudspagina raadsels rebussen droedels gezelschapsspel of puzzelspel(piksels of cryptogrammen)

D
e nederlandstalige raadsels of puzzels van deze puzzelsite ( cryptodroedels) - gezelschapsspel omschrijven een begrip, uitdrukking of gewoonweg een woord aan de hand van een tekening : een soort droedel via een cryptische tekening.Onze droedels horen dus ergens thuis in het rijtje anagrammen,  raadsels, puzzels, cryptogrammen, rebussen, kwisvragen, taalpuzzels , taalraadsels ... vandaar de naam cryptodroedels.Naast de  aanwijzingen vervat in elk raadsel bekomt u,dankzij de interactie op onze website de droedelzak, nog meer tips of hints. 
U bepaalt op die manier zelf de moeilijkheidsgraad van het raadsel of de kwis.
Het doel van deze verzameling droedels, puzzles, raadsels,rebussen, anagrammen, woordspelingen, woordzoekers, hersenkrakers, doorlopers, denkspellen of hoe u het ook wil noemen,is een origineel, grappig en interactief aanbod te brengen voor de liefhebbers van denksport of  quiz of kwis. Via onze nieuwsbrief, E-mail en uitwisseling van links met gelijkaardige denksport sites verkrijgt de bezoeker een spellenarchief en een waaier aan puzzels, raadsels, droedels, anagrammen, kruiswoordraadsels, taalspelletjes, cryptogrammen, rebussen, hersenkrakers, taalkwissen, tien voor taal
webdesign webpromotie

links naar toffe sites, misschien ook de jouweoplossingen? contacteer ons
Ons aanbod:
Design & hosting
Een voorbeeldsite

Schrijf hier in op
de nieuwsbrief
 


Het betreft hier een klein uitreksel uit een sterk uitgebreide verzameling. Duplicatie voor publicatie is niet toegelaten zonder voorafgaandelijke toestemming van innovaconcept.Gelieve ons te contacteren als u interesse hebt in de aankoop van nog niet gepubliceerde droedels of als u het voorgestelde concept wenst te gebruiken. 
De tips en hints bij elke droedel kunt u naar eigen dunk en tempo raadplegen.
U bepaalt op die manier zelf de moeilijkheidsgraad van het raadsel. Op die manier krijgen de droedels een interactief kenmerk.Het geheel kan ook als taal kwis of gezelschapsspel, familiespel worden gespeeld met ťťn of meerdere spelers of kwissers. Wij verduidelijken met een werkend voorbeeld:
Bent u er niet in geslaagd om het raadsel te ontcijferen, dan kunt u alsnog 
de oplossing aanvragen.Hiervoor volstaat een click op E-mail. Het onderwerp(aanvraag oplossing droedel nrxx) van het aldus geopende E-mail bericht is reeds ingevuld.U hoeft enkel nog te clicken op versturen. Bij sommige PC en softwareconfiguraties(firewall, afzonderlijk E-mail prgramma, ...)functionneert de E-mailkoppeling niet en kunt u als alternatief het invulformulier gebruiken. Dit formulier geeft ook een overzicht van de droedels. Bij het bewegen van de muis over de loep, verschijnt de overeenkomstige droedel bovenaan links op uw scherm.U kunt telkens ťťn oplossing aanvragen.Voor een efficiŽnte afhandeling is een correct e-mail adres noodzakelijk.Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derden.Duplicatie voor publicatie is niet toegelaten zonder voorafgaandelijke toestemming van innovaconcept. Gelieve ons te contacteren als u interesse hebt in de aankoop van nog niet gepubliceerde droedels.

 

Wat is nu de definitie van een

gezelschapsspel?

Hieronder verstaat men alle spellen die men alleen maar in een gezelschap kan spelen. Computerspelletjes vallen dus niet onder deze definitie omdat zij niet in een gezelschap maar slechts door ťťn enkele persoon gespeeld worden. Meestal is een gezelschapsspel een bordspel, m.a.w. een doos met allerlei materialen zoals een bord, pionnen, kaarten, dobbelstenen enz.
Gezelschapsspellen zijn dus niet alleen voor kinderen plezierig en amusant, maar ook volwassenen worden erdoor geboeid. Het speelplezier die zowel jong als oud kunnen beleven aan zo'n spel kan ongelofelijk zijn.
Men kan deze spellen gaan opsplitsen in twee uitersten, nl. spellen waarbij men alles zelf in handen heeft en spellen waarin het geluk een grote rol speelt. Anderzijds kan men de spellen in verschillende categorieŽn gaan onderbrengen zoals detectivespellen, woordspellen, abstracte spellen, denkspellen, tactische spellen, taalspellen, themaspellen enz. 
Maar een gezelschapsspel moet ambiance en sfeer scheppen. Zo wordt er tijdens bepaalde gezelschapsspellen soms meer gebabbeld dan dat er eigenlijk gespeeld wordt. Ook binnen het gezin kan men op deze wijze veel dingen van elkaar leren, welke men niet van elkaar zal ontdekken wanneer men naar TV kijkt. 
Jammer genoeg kan men stellen dat de spelcultuur in Vlaanderen ontbreekt. In onze buurlanden is dit niet het geval en wordt het spelen van een gezelschapsspel beschouwd als het zinvol besteden van zijn vrije tijd. Zo bestaat er in Duitsland al een traditie op dit vlak en is het spelen van gezelschapsspellen algemeen aanvaard. 
In Duitsland is dit minder het geval vermits er verschillende jury's waken over de kwaliteit van hetgezelschapsspel. Zo wordt er in Duitsland elk jaar de Sonderpreis Kinderspiele uitgereikt aan een gezelschapsspel voor kinderen. Eťn van de criteria voor het toekennen van deze prijs is dat ook volwassenen het leuk moeten vinden om dit spel met kinderen te spelen. M.a.w. er moet interactie zijn tussen volwassenen en kinderen, het moet in gezinsverband kunnen gespeeld worden.

Net zoals op school, moet men evolueren in de spelcultuur m.a.w. men begint het best met eenvoudige en korte spellen. 
Het is duidelijk dat een gezelschapsspel veel meer is dan een paar dobbelstenen en pionnen. . Tevens creŽert het gezelschapsspel een speciale communicatieweg waarbij een dialoog mogelijk blijft en men elkaar beter leert kennen.

 

Tot slot:

werkt u met een browser die geen frames ondersteunt of met een scherm 640 op 480px dan raden wij u aan te surfen vanuit het overzicht van de droedels of onderstaande links te gebruiken(de navigatie, links op uw scherm, werkt via frames)
droedel nr11     droedel nr21
droedel nr12     droedel nr22
droedel nr13     droedel nr23
droedel nr14     droedel nr24
droedel nr15     droedel nr25
droedel nr16     droedel nr26
droedel nr17     droedel nr27

humor and fun

Terug     Home   ©droedel@innovaconcept.be  http://www.innovaconcept.be/