taalspelletjes en rebussen in gezelschapsspel droedelzak

Inhoudspagina raadsels rebussen droedels gezelschapsspel of puzzelspel(piksels of cryptogrammen of kruiswoorden)

D
e nederlandstalige raadsels of puzzels van deze puzzelsite ( cryptodroedels) - gezelschapsspel omschrijven een begrip uitdrukking of gewoonweg een woord aan de hand van een tekening : een soort droedel via een cryptische tekening.Onze droedels horen dus ergens thuis in het rijtje anagrammen,  raadsels, puzzels, cryptogrammen, rebussen, kwisvragen, taalpuzzels , taalraadsels ... vandaar de naam cryptodroedels.Naast de  aanwijzingen vervat in elk raadsel bekomt u,dankzij de interactie op onze website de droedelzak, nog meer tips of hints. 
U bepaalt op die manier zelf de moeilijkheidsgraad van het raadsel of de kwis.
Het doel van deze verzameling droedels, puzzles, raadsels,rebussen, anagrammen, kruiswoorden , woordspelingen, woordzoekers, hersenkrakers, doorlopers, denkspellen of hoe u het ook wil noemen,is een origineel, grappig en interactief aanbod te brengen voor de liefhebbers van denksport of  quiz of kwis. 
links naar toffe sites, misschien ook de jouweoplossingen? contacteer ons

 
Design & hosting
Een voorbeeldsite
Actuele realisatie
Schrijf hier in op
de nieuwsbrief
 

Via onze nieuwsbrief, E-mail en uitwisseling van links met gelijkaardige denksport sites verkrijgt de bezoeker een spellenarchief en een waaier aan puzzels, raadsels, droedels, anagrammen, kruiswoordraadsels, taalspelletjes, cryptogrammen, rebussen, hersenkrakers, taalkwissen, tien voor taal en kruiwswoorden,puzzelspelen,taalpuzzelen,brain teasers
Het betreft hier een klein uitreksel uit een sterk uitgebreide verzameling. Duplicatie voor publicatie is niet toegelaten zonder voorafgaandelijke toestemming van innovaconcept.Gelieve ons te contacteren als u interesse hebt in de aankoop van nog niet gepubliceerde droedels of als u het voorgestelde concept wenst te gebruiken. 
De tips en hints bij elke droedel kunt u naar eigen dunk en tempo raadplegen.
U bepaalt op die manier zelf de moeilijkheidsgraad van het raadsel. Op die manier krijgen de droedels een interactief kenmerk.Het geheel kan ook als taal kwis of gezelschapsspel, familiespel worden gespeeld met ťťn of meerdere spelers of kwissers. Wij verduidelijken met een werkend voorbeeld:

familiespel of gezelschapsspel spelen met raadsels en rebussen

Wat is nu de definitie van een

gezelschapsspel?

Hieronder verstaat men alle spellen die men alleen maar in een gezelschap kan spelen. Computerspelletjes vallen dus niet onder deze definitie omdat zij niet in een gezelschap maar slechts door ťťn enkele persoon gespeeld worden. Meestal is een gezelschapsspel een bordspel, m.a.w. een doos met allerlei materialen zoals een bord, pionnen, kaarten, dobbelstenen enz.
Gezelschapsspellen zijn dus niet alleen voor kinderen plezierig en amusant, maar ook volwassenen worden erdoor geboeid. Het speelplezier die zowel jong als oud kunnen beleven aan zo'n spel kan ongelofelijk zijn.
Men kan deze spellen gaan opsplitsen in twee uitersten, nl. spellen waarbij men alles zelf in handen heeft en spellen waarin het geluk een grote rol speelt. Anderzijds kan men de spellen in verschillende categorieŽn gaan onderbrengen zoals detectivespellen, woordspellen, abstracte spellen, denkspellen, tactische spellen, taalspellen, themaspellen, taalpuzzels enz. 
Maar een gezelschapsspel moet ambiance en sfeer scheppen. Zo wordt er tijdens bepaalde gezelschapsspellen soms meer gebabbeld dan dat er eigenlijk gespeeld wordt. Ook binnen het gezin kan men op deze wijze veel dingen van elkaar leren, welke men niet van elkaar zal ontdekken wanneer men naar TV kijkt. 
Jammer genoeg kan men stellen dat de spelcultuur in Vlaanderen ontbreekt. In onze buurlanden is dit niet het geval en wordt het spelen van een gezelschapsspel beschouwd als het zinvol besteden van zijn vrije tijd. Zo bestaat er in Duitsland al een traditie op dit vlak en is het spelen van gezelschapsspellen algemeen aanvaard. 
In Duitsland is dit minder het geval vermits er verschillende jury's waken over de kwaliteit van hetgezelschapsspel. Zo wordt er in Duitsland elk jaar de Sonderpreis Kinderspiele uitgereikt aan een gezelschapsspel voor kinderen. 
Net zoals op school, moet men evolueren in de spelcultuur m.a.w. men begint het best met eenvoudige en korte spellen. 
Het is duidelijk dat een gezelschapsspel veel meer is dan een paar dobbelstenen en pionnen. . Tevens creŽert het gezelschapsspel een speciale communicatieweg waarbij een dialoog mogelijk blijft en men elkaar beter leert kennen.
familiespel_165     piksel_r21
gezelschapsspel_167     rebus_22
puzzel_reeks_1     hersenkraker_23
taal_kwis_2     kwis_24
gezelschapspel_168     gezellig_25
puzzel_16     denksport_26
raadsel_17     bordspel_27

Terug     Home   ©droedel@innovaconcept.be  http://www.innovaconcept.be/